Cats Verliezen Halve Finale Tegen Frankrijk

Belgische basketbalvrouwen botsen op hun limieten

Cats verliezen halve finale tegen Frankrijk

Vanloo: "We zaten dicht bij de overwinning"

De Belgian Cats hebben na een nagelbijter de halve finale van het Europees kampioenschap basketbal verloren van Frankrijk. De Belgische basketbalvrouwen kwamen bijzonder dicht bij de overwinning, maar vergaten de doodsteek te geven. Julie Vanloo, die een sterke wedstrijd speelde, was na afloop teleurgesteld maar ook trots op haar team.

De Cats begonnen goed aan de wedstrijd en namen in het eerste kwart een kleine voorsprong. In het tweede kwart kwamen de Françaises echter sterk terug en gingen rusten met een kleine voorsprong. Na de rust wisten de Belgian Cats het tij te keren en pakten ze opnieuw een voorsprong. Het laatste kwart was bijzonder spannend, met beide teams die om en om scoorden. Uiteindelijk trokken de Françaises aan het langste eind en wonnen met 76-74.

Vanloo was na afloop van de wedstrijd teleurgesteld, maar ook trots op haar team. "We zaten dicht bij de overwinning", zei ze. "Maar Frankrijk was net iets sterker vandaag. We hebben alles gegeven, maar het was niet genoeg."

De Belgian Cats spelen zondag de wedstrijd om de derde plaats tegen Spanje.